ZIN.nu | Academie voor Integrale Coaching en Therapie
Alexander van den Berg ZIN

Alexander van den Berg

Psycholoog, mystagoog, opleider

Hi, ik ben Alexander

Vroeger toen ik klein was dacht ik altijd dat ik een gekkie was. Dat was ik ook, dat zijn we allemaal. Ik had veel vragen en een verwarrende combinatie van gevoelens. Ik kende al vroeg de donkere en zware kant én de lichte kant van het leven. Door dit onderzoek ging ik mediteren en las ik boeken over Boeddhisme, Advaita, Tao en mystiek en over onderwerpen als sterven in dit leven, niet-weten, verlichting en schaduwwerk.

Hoe waardevol mijn opleiding tot psycholoog die hierop volgde ook was, ik voelde me minstens net zo thuis in alles dat ik daarvoor heb geleerd. En ik ontdekte dat in beide werelden, Westerse psychologie en Oosterse wijsheid, waarheid en wijsheid zat. En dat al deze waarheden en wijsheden samenhangen en elkaar kunnen versterken.

Sinds ik uit de kast ben gekomen als gekkie heb ik ontdekt hoe je kunt zijn wie je ten diepste bent, maar ook hoe je anderen hierin begeleidt. Dit is waar het om draait in de Academie voor Integrale Coaching en Therapie. En daarbij word ik bijgestaan door een adviescommissie met 3 supercoaches/-therapeuten/-psychologen. Inmiddels heb ik al meer dan 150 mensen mogen opleiden tot integraal coach. Ik garandeer je dat Integrale Coaching en Therapie ook voor jou life changing zal zijn.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN KENNISMAKING OF STEL JE VRAAG
200

+

Begeleiders opgeleid

14

Artikelen in vakbladen

18

Jaar opleider

9.7

Gemiddelde waardering

Een greep uit de klanten waar ik mee heb gewerkt

TNO, Oogziekenhuis, NCOI, De Baak, Europees Instituut, Boehringer Ingelheim, Hogeschool Rotterdam, InHolland, Croon, Burger Services, Koppert Cress, Delta Lloyd, De Hooge Waerder, Waterschap Noordzijlvest, Munt, Oxyma, Innogy, KPN, GGZ Noord Holland, BVNG Zwolle, Schuerman, The Medical Export Group, Saint Gobain, UWV, Stichting Intermin, Provincie Overijssel, William Schrikker Stichting, Hogeschool Leiden, Hoelen Orthopedie.

TESTIMONIALS VAN DEELNEMERS

EEN VAN DE WAARDEVOLSTE DINGEN IN MIJN LEVEN

"Ik heb de therapie en coaching opleiding van ZIN ervaren als een van de waardevolste dingen in mijn leven. Op voorhand wist ik niet of ik coach wilde worden, ik wilde vooral leren over mensen en verandering. In dat proces heb ik gemerkt dat ik coach ben geworden en dat ik dat op allerlei verschillende manieren kan toepassen. De opleiding heeft mij geleerd dat begeleiden gaat om ‘mens zijn’ van cliënt en coach. In al zijn kwetsbaarheid en glorie. Jezelf daarin onderzoeken en ontdekken in combinatie met theorie en veel praktijkoefening geeft je een solide basis als coach. Anderen daarin begeleiden is magisch."
Petra Boon, coördinerend communicatie-adviseur

DE OPLEIDING VOELT ALS THUISKOMEN

"Integrale Coaching en Therapie voelt als thuiskomen. Hier viel voor mij heel veel samen van alle inzichten, wijsheid, kennis en materie waar ik door de jaren heen al kennis mee had gemaakt. Het klopte met alles wat er bij mij al leefde, maar nog geen duidelijk geheel vormde. De coachingsopleiding bracht dit bij elkaar. Je leert je zelf kennen, je onderzoekt wie jij ten diepste bent. En van daaruit ontstaan in het begeleiden steeds opnieuw de mooiste inzichten en veranderingen. Daarin ervaar ik steeds opnieuw de magie van het begeleiden."
Feikje Wagenaar, coach

ZIJNSCOACHING IS NIET VOOR IEDEREEN

"Integrale Coaching en Therapie is niet voor iedereen. Je moet openstaan voor andere wereldbeelden dan die je in onze cultuur krijgt opgedrongen en je moet durven jezelf echt te leren kennen. De kast gaat wagenwijd open, en je weet vooraf niet welke spoken daar rond dwalen. Dat kan confronterend zijn. Gedurende de cursus leer je die spoken kennen, ze krijgen een naam en een verleden. Niet bang zijn. Als je de sprong waagt dan is dit een ervaring en levensles om nooit te vergeten en maakt het je als mens en als coach veerkrachtiger. "
Martin Gorren, lead agile transformation and innovation coach

DEZE OPLEIDING HEEFT MIJN LEVEN VERANDERD

"Een opleiding waar ik geweldig van genoten heb en die mijn leven heeft veranderd. Alexander is een uitstekende trainer met een geweldige kennis en ervaring die hij op de juiste manier weet in te zetten. De persoonlijke begeleiding heeft me enorm veel verder geholpen. Het niveau van de opleiding is hoog, maar goed toegankelijk. De trainingslocatie goed gekozen. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een zinvolle coachopleiding die tot werkelijke blijvende verandering leidt. "
Marga de Jong, begeleider contemplatieve reizen

Waarom een opleiding van de Academie voor Integrale Coaching en Therapie life changing voor je zal zijn, als mens én als coach

Waarom een opleiding van de Academie voor Integrale Coaching en Therapie life changing voor je zal zijn, als mens én als coach

Je hebt waarschijnlijk al veel ontwikkeling, opleiding en training doorgemaakt.

Je wilt hiermee iets doen, voor jezelf en voor anderen. Maar daarbij merk je ook dat het zo verrekte moeilijk is om echt vanuit deze inzichten te leven en om anderen dezelfde ontwikkeling te laten doormaken.

Het leven voelt dan nog teveel aan als een worsteling. Het gaat vaak gepaard met het gevoel dat er meer in je zit dan er uit komt. Je werk geeft dan ook te weinig voldoening.

Je wilt ook geen slechte coach of therapeut zijn. En chronisch ontevreden zijn. Jij zelf niet, maar ook niet de mensen die je begeleidt. Zo kan je de rest van je leven doorgaan, maar dat zou zo enorm zonde zijn.

Dan ben je toe aan de volgende stap. Integrale Coaching en Therapie is ontwikkeld voor jou. Om te zijn wie je wezenlijk bent en om een extreem waardevolle coach te zijn, zonder dat je gebruik maakt van trucjes.

Integrale Coaching en Therapie is de enige erkende Post-HBO opleiding met een integrale aanpak van Westerse psychologie, systemisch opstellen en Oosterse wijsheid én die enorm veel aandacht besteedt aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling én waar je leert hoe jij het instrument bent als begeleider.

Dan leef en begeleid je vanuit een ander bewustzijn, vanuit wie je ten diepste bent.

Als je het neusje van de zalm wilt proeven, verdiep je dan in de erkende opleiding Integrale Coaching en Therapie!​

Een praktische, no-nonsense therapie en coaching opleiding die direct naar de kern gaat van jezelf en anderen. Leer begeleiden vanuit je zijn, zodat je wezenlijk verschil maakt in het leven van mensen.
ONTVANG DE BROCHURE!