ZIN.nu | Academie voor Integrale Coaching en Therapie

Waarom de opleiding Integrale Coaching en Therapie levensveranderend voor je zal zijn, als mens én als professioneel begeleider

Je hebt waarschijnlijk al veel ontwikkeling, opleiding en training doorgemaakt. Je wilt hiermee iets doen, voor jezelf en voor anderen. Maar daarbij merk je ook dat het zo verrekte moeilijk is om echt vanuit deze inzichten te leven en om anderen dezelfde ontwikkeling te laten doormaken. Dit gaat vaak gepaard met het gevoel dat er meer in je zit dan er uit komt. 

Dan ben je toe aan de volgende stap. Integrale Coaching en Therapie is ontwikkeld voor jou. Om te zijn wie je wezenlijk bent en om een extreem waardevolle begeleider te zijn. Integrale Coaching en Therapie is de enige erkende Post-HBO opleiding met een integrale aanpak van Westerse psychologie, systemisch opstellen en Oosterse wijsheid én die enorm veel aandacht besteedt aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling én waar je leert hoe jij het instrument bent als begeleider.

Dan leef en begeleid je vanuit een ander bewustzijn, vanuit wie je ten diepste bent.

Vraag de brochure aan
professionele coach opleiding
Alexander van den Berg ZIN

Alexander van den Berg

Psycholoog, mystagoog, opleider

Hi, ik ben Alexander

Vroeger toen ik klein was dacht ik altijd dat ik een gekkie was. Dat was ik ook, dat zijn we allemaal. Ik had veel vragen en een verwarrende combinatie van gevoelens en ervaringen. Ik wilde me ook al vroeg verbinden met iets groters. Waarschijnlijk komt dit omdat mijn geboorte moeilijk ging en ik bijna dood was gegaan. Mijn moeder moet nog van de schrik bijkomen. ;-)

Ik kende dus al vroeg de donkere en zware kant én de lichte kant van het leven. Dit alles zette mij aan tot zelfonderzoek. Vol passie gaf ik mij over aan meditatie, spiritualiteit en Oosterse filosofie. Wat ik daar ontdekte veranderde mijn leven en mijn wereld. Het wakkerde een vuur aan in mij. ‘Dit moet iedereen leren!’ Maar niemand in mijn omgeving snapte er iets van. 

In mijn studie psychologie leerde ik nog meer over mezelf en de mens. Tegelijkertijd zag ik niets van het Oosterse terug. En ik zag er ook niets van terug toen ik een coachopleiding volgde. En niet, toen ik nog later docent was aan diverse coaching en counseling opleidingen.

Weet je wat mij opviel? Dat geen enkele opleiding een complete synthese tussen Oost en West aanbood. En al helemaal niet gecombineerd met systemisch opstellen. Terwijl ik uit ervaring weet dat juist die combinatie magisch is. Integraal leven en werken heeft de toekomst!

Maar ik moest eerst nog dit allemaal integreren in mezelf. Want hoe zeer ik ook wist en voor mijzelf ervoer hoe waardevol deze integrale benadering ook was, het uit te dragen, er voor te gaan staan, dat had ik nog nooit gedaan. Die gespletenheid zoog me leeg. Ik leefde niet zoals ik zelf ten diepste ben. Ik faalde al zonder het geprobeerd te hebben.

Er zat maar één ding op; toegeven aan mijn aard, wie ik ten diepste ben. Al is dat spannend, al kan ik afgewezen worden, dit was het enige dat ik wilde en kon doen. Sinds ik uit de kast ben gekomen als gekkie voel ik me vrij, heel en bevlogen. Ik heb ontdekt hoe je kunt zijn wie je ten diepste bent, maar ook hoe je anderen hierin begeleidt. Dus heb ik zelf de opleiding Integrale Coaching en Therapie ontwikkeld. Met hoofd en hart. Met ziel en zaligheid. En … met succes! 

Inmiddels heb ik al meer dan 200 mensen mogen opleiden tot integraal coach en therapeut. En daarbij word ik bijgestaan door een adviescommissie met 3 supercoaches/-therapeuten/-psychologen.  In het geven van de opleiding ervaar ik dagelijks waarom ik hier ben. Wanneer bewustzijn zich vermenigvuldigt door het te delen. 

Ik geloof dat het leven een uitnodiging is om te zijn wie je ten diepste bent. Integrale Coaching en Therapie is voor mensen die deze uitnodiging aan gaan. Mijn belofte is dat je deze directe weg ontdekt naar wie je wezenlijk bent. Heel en vrij. En dat je wezenlijk verschil maakt met wezenlijke gesprekken.

Ik heb een vraag of wil graag kennismaken

Een greep uit de klanten waar ik mee heb gewerkt

TNO, Oogziekenhuis, NCOI, De Baak, Europees Instituut, Boehringer Ingelheim, Hogeschool Rotterdam, InHolland, Croon, Burger Services, Koppert Cress, Hoelen Orthopedie, Delta Lloyd, De Hooge Waerder, Waterschap Noordzijlvest, Oxyma, Innogy, KPN, GGZ Noord Holland, BVNG Zwolle, The Medical Export Group, Saint Gobain, UWV, Stichting Intermin, Provincie Overijssel, William Schrikker Stichting, Hogeschool Leiden.

TESTIMONIALS VAN DEELNEMERS

EEN VAN DE WAARDEVOLSTE DINGEN IN MIJN LEVEN

"Ik heb de therapie en coaching opleiding van ZIN ervaren als een van de waardevolste dingen in mijn leven. Op voorhand wist ik niet of ik coach wilde worden, ik wilde vooral leren over mensen en verandering. In dat proces heb ik gemerkt dat ik coach ben geworden en dat ik dat op allerlei verschillende manieren kan toepassen. De opleiding heeft mij geleerd dat begeleiden gaat om ‘mens zijn’ van cliënt en coach. In al zijn kwetsbaarheid en glorie. Jezelf daarin onderzoeken en ontdekken in combinatie met theorie en veel praktijkoefening geeft je een solide basis als coach. Anderen daarin begeleiden is magisch."
Petra Boon, coördinerend communicatie-adviseur

DE OPLEIDING VOELT ALS THUISKOMEN

"Integrale Coaching en Therapie voelt als thuiskomen. Hier viel voor mij heel veel samen van alle inzichten, wijsheid, kennis en materie waar ik door de jaren heen al kennis mee had gemaakt. Het klopte met alles wat er bij mij al leefde, maar nog geen duidelijk geheel vormde. De coachingsopleiding bracht dit bij elkaar. Je leert je zelf kennen, je onderzoekt wie jij ten diepste bent. En van daaruit ontstaan in het begeleiden steeds opnieuw de mooiste inzichten en veranderingen. Daarin ervaar ik steeds opnieuw de magie van het begeleiden."
Feikje Wagenaar, coach

ZIJNSCOACHING IS NIET VOOR IEDEREEN

"Integrale Coaching en Therapie is niet voor iedereen. Je moet openstaan voor andere wereldbeelden dan die je in onze cultuur krijgt opgedrongen en je moet durven jezelf echt te leren kennen. De kast gaat wagenwijd open, en je weet vooraf niet welke spoken daar rond dwalen. Dat kan confronterend zijn. Gedurende de cursus leer je die spoken kennen, ze krijgen een naam en een verleden. Niet bang zijn. Als je de sprong waagt dan is dit een ervaring en levensles om nooit te vergeten en maakt het je als mens en als coach veerkrachtiger. "
Martin Gorren, lead agile transformation and innovation coach

DEZE OPLEIDING HEEFT MIJN LEVEN VERANDERD

"Een opleiding waar ik geweldig van genoten heb en die mijn leven heeft veranderd. Alexander is een uitstekende trainer met een geweldige kennis en ervaring die hij op de juiste manier weet in te zetten. De persoonlijke begeleiding heeft me enorm veel verder geholpen. Het niveau van de opleiding is hoog, maar goed toegankelijk. De trainingslocatie goed gekozen. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een zinvolle coachopleiding die tot werkelijke blijvende verandering leidt. "
Marga de Jong, begeleider contemplatieve reizen
Ik heb genoeg gezien en wil graag kennismaken